El Departament de Cultura inicia una nova onada d’accions per promoure el català a l’empresa

Dóna suport a empreses per incorporar el català en la seva atenció al client, a la documentació i als webs corporatius, entre altres mesures.

El Departament de Cultura dóna un nou impuls al programa Català i empresa. Ja estàs al dia? amb una onada d’accions que tenen com a objectiu incrementar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit empresarial, fer créixer l’oferta de productes i serveis en català, i garantir els drets lingüístics dels consumidors.

En el marc del programa, el Departament de Cultura treballa amb organitzacions empresarials (Confederació de Comerç de Catalunya, PIMEC, CECOT i l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, entre d’altres) donant suport a projectes que fomenten la incorporació del català en els webs d’empresa, l’atenció oral, la documentació escrita i la comunicació amb el client. També ofereix una línia d’ajuts a les empreses per a la incorporació del català en productes i serveis tecnològics adreçats a usuaris finals (aplicacions per a dispositius mòbils, videojocs, programari, etc.) i per a la traducció al català d’obres no literàries.

A través del Consorci per a la Normalització Lingüística, s’impulsen activitats de formació a mida per a empreses i un pla d’atenció oral en català al comerç, adreçat als establiments d’alimentació i de restauració, especialment els regentats per immigrants. El Consorci per a la Normalització Lingüística disposa de 146 punts d’atenció distribuïts arreu de Catalunya i oberts a les empreses. L’any 2014 ja es van signar 3.571 convenis de col·laboració amb empreses.

La Direcció General de Política Lingüística promou també noves accions de sensibilització i informació a les empreses i els ciutadans. El nou espai web (www.gencat.cat/llengua/empresa) presenta 8 arguments perquè les empreses parlin català, en un format idoni per ser difosos a les xarxes socials, amb l’interactiu Llenguatest perquè les empreses puguin comprovar si estan al dia. Hi ha vídeos, un apartat de preguntes més freqüents i informació sobre marc legal, subvencions, eines i recursos (models de contractes, documents, etc.), o projectes d’entitats per promoure el català a les empreses o premis, entre d’altres.

Català i empresa, ja estàs al dia?

Nota de premsa

Vídeo i anunci