Les parts de la casa en català

En aquesta lliçó, aprendràs les parts de la casa en català, juntament amb exemples i exercicis per ajudar-te a practicar el que has après. Començarem amb les parts comuns de la casa i passarem a les habitacions més específiques.

Les parts de la casa

Entrada: És la primera part de la casa, on es troba la porta principal. Exemple: “La clau de l’entrada és a la meva butxaca.”

Sala d’estar: És la zona comuna on es solen fer activitats com veure la televisió, llegir o passar temps amb amics i familiars. Exemple: “La sala d’estar és el meu lloc preferit per relaxar-me.”

Cuina: És l’espai on es preparen els aliments. Exemple: “La meva mare fa les millors paelleres a la cuina.”

Menjador: És l’espai on es dinen els àpats. Exemple: “A la nit, tota la família es reuneix al menjador per sopar junts.”

Terrassa o balcó: És un espai exterior on es pot gaudir del sol i l’aire lliure. Exemple: “La meva terrassa és perfecta per prendre el sol durant el dia.”

Lavabo: És l’espai on es netegen i es renten les mans i la cara. Exemple: “El lavabo és el meu lloc preferit per arreglar-me.”

Escala: És l’element que connecta les diferents plantes de la casa. Exemple: “Per pujar a la segona planta, he de passar per l’escala.”

Les habitacions de la casa

Dormitori: És l’habitació on es dorm i es descansa. Exemple: “El meu dormitori és el meu refugi personal.”

Bany: És l’habitació on es prenen les dutxes o els banys. Exemple: “El meu bany és el meu lloc preferit per relaxar-me.”

Despatx: És l’habitació on es treballa i es fa feina. Exemple: “Passo la major part del meu temps al despatx, treballant en el meu projecte.”

Habitació infantil: És l’habitació dels nens, on juguen i dormen. Exemple: “La meva filla adora la seva habitació infantil.”

Exercicis

Què és l’entrada?
Resposta: L’entrada és la primera part de la casa, on es troba la porta principal.

On es prepara el menjar?
Resposta: El menjar es prepara a la cuina.

Quina és l’habitació on es dorm?
Resposta: L’habitació on es dorm és el dormitori.

Què és la terrassa?
Resposta: La terrassa és un espai exterior on es pot gaudir del sol i l’aire lliure.

Quina és l’habitació dels nens?
Resposta: L’habitació dels nens és la habitació infantil.