La recepta

Sopa freda de cogombres i menta (Àsia, Tibet)
Per a 4-6 persones

Ingredients:
1 rovell d’ou dur
1 cullerada de vinagre d’arròs
½ tassa de crema àcida freda
½ quilo de cogombres (freds, sense llavors)
½ tassa de fulles de menta fresca, rentada, escorreguda i deixada assecar.
2 tasses de sèrum de mantega batut.

Elaboració:
Poseu en un bol el rovell de l’ou dur i el vinagre, amb una forquilla amasseu fins que quedi una pasta; després, afegiu la crema àcida i ho barregeu.
A part, es pelen els cogombres ben freds i es tallen en meitats verticalment, es treuen les llavors i es talla a trossos. Es posa en una liquadora el cogombre, la menta i el sèrum de la mantega i s’hi afegeix una mica de sal.
Després passeu per un tamís el suc del cogombre i l’afegiu a la mescla àcida.
Serviu-la en bols ben freds.

Adaptació de la recepta publicada a La Cuina del Món

La notícia

El peix, més car als ports.
Una de les paradoxes que solen revelar aquests estudis del Ministeri d’Indústria és que els articles de consum no sempre són més barats on es produeixen. És el cas del peix. Les províncies a les quals és més car comprar aquest aliment coincideixen amb ports de mar com Las Palmas, Sant Sebastià, Palma de Mallorca, Santa Cruz de Tenerife, Múrcia o Màlaga.
No se salva ni Santander, ni Alacant, ni Castelló ni València. Tampoc les províncies catalanes ni les Gallegues, com és el cas de La Corunya, on el peix arriba a costar un 21% més que la mitjana del país. Per menjar peix barat s’ha d’anar a l’interior, a Ciudad Real, a Saragossa, Còrdova o Salamanca. Les excepcions són Pontevedra i Cadis, que freguen la mitjana.
Publicada a elPeriodico.cat

 


Comentaris

Una resposta a «Elemental 6»

  1. […] AVANÇAT –> ELEMENTAL 1 – ELEMENTAL 2 – ELEMENTAL 3 – ELEMENTAL 4 – ELEMENTAL 5 – ELEMENTAL 6 – ELEMENTAL 7 – ELEMENTAL 8 – ELEMENTAL 9 – ELEMENTAL 10 – ELEMENTAL […]