Per a cors generosos

Un misteriós mecenes escampa la seva fortuna per diversos lavabos públics del Japó.
Diversos sobres amb diners i una petita nota en què es convida, a qui els trobi, a fer bones accions han estat trobats durant els últims dies en alguns lavabos públics del Japó, segons han informat dimarts les autoritats nipones.
Nou sobres, cada un amb uns 60 euros, han estat trobats als banys públics masculins del municipi de Kawaguchi, al nord de Tòquio. Als sobres hi havia també còpies d’una carta anònima escrita a mà en japonès que recomanava: “Tregui fruit de l’herència d’aquests 60 euros aquí continguts, per instruir el seu creixement personal. Per favor, col·labori amb un cor generós en qualsevol tipus de bona acció”.

Altres sobres per un total de 540 euros han estat descoberts així mateix en dos banys públics més de la localitat d’Akita, a uns 400 quilòmetres al nord de Kawaguchi. Les autoritats desconeixen si hi ha hagut més sobres dipositats en altres parts del país i l’existència dels quals ha estat silenciada per afortunats usuaris desconeguts de banys públics.

No obstant, en la línia de les millors tradicions japoneses, altres usuaris que s’han trobat els agradables sobres, els han entregat a les comissaries. El valor del contingut de tots els sobres recuperats puja a uns 1.600 euros.

Adaptació de la notícia publicada a elPeriodico.cat

El Parc Natural del Delta de l’Ebre

El Delta de l’Ebre és la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental.

L’equilibri entre la seva riquesa natural i l’explotació per part de l’home no ha estat mai fàcil, per això, l’any 1983, la Generalitat de Catalunya va aprovar la creació del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que ocupa les comarques del Montsià i del Baix Ebre.

De les poblacions que en formen part destaquem Amposta, que juntament amb les seves pedanies (Balada i Poblenou del Delta), té una major representació d’habitants. El centre d’interpretació de les llacunes del Parc Natural del Delta de l’Ebre és troba a la Bassa de l’Encanyissada.
A la població de Deltebre, trobem la seu del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

El paisatge del delta té una forta personalitat que el fa únic a Catalunya. Les terres totalment planes li donen ja un aspecte peculiar. A l’interior, els sectors de conreus d’horta i d’arbres fruiters, els amplis i extensos arrossars, canviants segons les estacions (terrosos a l’hivern, inundats d’aigua a la primavera, verds a l’estiu) tenen una especial bellesa. A la banda litoral es presenta un dels paisatges més atractius de la Mediterrània, grans estanys vorejats per canyissars i jonqueres. A la part perifèrica, grans extensions de sols salins i les llargues platges arenoses, amb dunes coronades de borró i altres mostres de vegetació, ben adaptada al medi. El parc natural fa compatible una decidida acció preservadora amb el manteniment i la millora de l’aprofitament ordenat de les produccions de l’espai protegit, i amb el foment dels contactes entre l’home i la natura mitjançant la potenciació del coneixement dels valors i atractius de la zona, dins un plantejament que nombroses experiències internacionals han demostrat viable.

Adaptació dels textos publicats a El Parc Natural del Delta de l’Ebre

 


Comentaris

Una resposta a «Elemental 7»

  1. […] 1 – ELEMENTAL 2 – ELEMENTAL 3 – ELEMENTAL 4 – ELEMENTAL 5 – ELEMENTAL 6 – ELEMENTAL 7 – ELEMENTAL 8 – ELEMENTAL 9 – ELEMENTAL 10 – ELEMENTAL […]