La notícia:
Cita:

Un verger al terrat

Un jardí botànic amb gairebé 200 espècies corona la seu d’una associació mexicana d’educació ambiental El centre imparteix cursos per als que vulguin fer el mateix a casa.

Guardi les safates de plàstic de les capses de galetes: amb fulles seques i terra, li serviran de planter. Busqui cubells i pneumàtics vells: amb bosses de plàstic i el compost que l’alleujarà dels residus orgànics, pot fer el seu petit hort o jardí… al terrat o al balcó. Com diu el nen ambaixador de l’ecologia mexicà, Milton Rubín, de 10 anys, “utilitzi les mans, la intel.ligència i el cor per cuidar l’aigua, la terra i l’aire que fem servir tots i que serà el nostre llegat”. Aquest és l’esperit que anima el Centre d’Informació i Comunicació Ambiental d’Amèrica del Nord (Ciceana), una associació civil mexicana que no només es dedica a promoure l’educació sobre el medi ambient, sinó que a més a més ajuda a transformar actituds i a cultivar hàbits i valors que afavoreixin el desenvolupament sostenible.

Som enmig d’un bell jardí, una horta molt fèrtil, al barri de Coyoacán, cap al sud de l’aglomeració urbana de la capital de Mèxic. Però el més sorprenent és que al voltant es mostren les copes dels grans arbres i només la part superior d’altres edificis. Això és la teulada: el verger corona l’edifici de Ciceana com una perla alçada contra l’escalfament global enmig de la megalòpolis, una bona mostra del que hauria pogut ser un vell projecte del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) per a la “naturalització d’àrees edificades al Districte Federal”. El director de comunicació del centre, Jorge Rosario, ressalta: “Aquest és l’únic jardí botànic del món sembrat directament damunt d’un terrat”.

 

Publicada a ElPeriòdico.cat el 06.06.2007

 

La recepta:

Iogurt
Petit és el món… Una amiga israeliana va conèixer uns catalans tot viatjant per les terres de Déu, que li van donar aquesta recepta. Doncs bé la recepte torna a casa!!

Ingredients:
1 litre de llet (amb greix)
1 cullerada de iogurt
Temps de fermentació, 12 hores mínim.

Estris:
una iogurtera o un termos
un termòmetre

Preparació:
És molt senzill, tan sols s’ha de bullir la llet fins arribar als 40º C i apagar el foc. És important no passar-se per poc ni per molt!
Tot seguit es posa la llet a la iogurtera juntament amb una cullerada de iogurt. Sembla ser que els bacteris del iogurt es reprodueixen en la llet a 40º C fins transformar tota la llet en iogurt. Cal però deixar el procés fer la seva durant al menys 12 hores. Així que és una bona recepta per fer a la nit i menjar pel matí, almenys pels dormilegues…

Publicada a Receptes del món

 


Comentaris

Una resposta a «Elemental 2»

  1. […] AVANÇAT –> ELEMENTAL 1 – ELEMENTAL 2 – ELEMENTAL 3 – ELEMENTAL 4 – ELEMENTAL 5 – ELEMENTAL 6 – ELEMENTAL 7 – ELEMENTAL 8 […]