Trobada d’Acordionistes del Pirineu

Durant els dies 27, 28 i 29 de juliol tindrà lloc la Trobada d’Acordionistes del Pirineu d’Arsèguel (Alt Urgell); aquest dies, les notes sortides dels acordions ho omplen tot: els carrers estrets i costeruts, les cases de pedra, els patis i les entrades, els racons, les places i s’escampa pels prats que envolten aquest bonic poble del Pirineu.

És el festival de música tradicional més antic de Catalunya i actualment està considerat com el festival d’acordió diatònic més important d’Europa.

Podem gaudir de músics d’aquí i de fora: Catalunya, Aragó, Euskadi, Portugal, Occitània, França, Bretanya, Itàlia, Suïssa, Baviera, Rússia, Holanda, Irlanda, Anglaterra i fins i tot de l’Uruguai que ens fan viure una música ben tradicional a casa nostra.

El divendres, a la nit, a l’envelat gaudirem d’un concert de música popular.

El dissabte, durant tot el dia, els acordions no pararan de sonar pels carrers d’Arsèguel i en arribar a les 10 de la nit se celebrarà la tradicional trobada amb els grups vinguts d’arreu i en acabar, hi haurà ball simultani per a tothom a la Plaça del Poble i a la Plaça de Castellot.

El diumenge a la tarda, per cloure la Trobada, podrem ballar música folk amb joves músics a l’envelat.

Durant el tres dies hi haurà, també, una fira de luthiers d’instruments tradicionals, especialment de constructors d’acordió de diversos països d’Europa.

Adaptació de la notícia publicada a Fires i Festes

Tafaner (relat)

El Pau recorda perfectament aquell dilluns, tres anys enrere. Sisè, darrer any d’escola, hora de l’esbarjo; s’havia oblidat l’entrepà a la classe i va demanar per tornar-hi.
L’aula se li feia estranya; les cadires soles, la pissarra sense esborrar. Va passar arran de la taula d’Ella i va veure l’agenda dins la motxilla oberta. Palpà les tapes liles amb la punta d’un dit. Mirà cap enrere. Va obrir-la i va llegir una frase, un nom… i va sentir, per primera vegada, el fibló de la gelosia que el travessava.
Tornà al pati sense l’entrepà.

Narració de Jordi de Manuel publicada a:
[url]http://www.webpersonal.net/jordidemanuel/[/url]

Dirigir amb eficàcia

Enumerar les qualitats personals i professionals que ha de reunir el directiu del s. XXI és una tasca àrdua i complexa. Existeixen diverses tipologies de directius, diferents entre si, però igualment vàlides. Els principis que han de regir les actuacions de qualsevol directiu en tota organització les trobem en aquest decàleg del directiu eficaç:

– Comunicació: El directiu ha de saber transmetre amb efectivitat l’objectiu empresarial i ser especialment comunicatiu en èpoques de conflictes.

– Treball en equip: És el responsable de la creació i direcció d’equips de treball, ha de mostrar interès pel grup que lidera.

– Resolució de conflictes: Ha d’abordar la pressa de decisions per resoldre problemes de manera positiva, segura i proactiva.

– Lideratge: És important ser el cap visible de l’organització.

– Creativitat: La visió de negoci, la innovació i la capacitat per a obtenir beneficis són aspectes fonamentals per incrementar la competitivitat de les empreses.

– Flexibilitat: És vital la capacitat d’adaptació al medi i a l’entorn i la facilitat de reacció davant situacions noves.

– Negociador: La negociació és un element indispensable que qualsevol directiu aplicarà constantment durant la seva carrera.

– Integritat: L’honestedat i la confiança són valors claus en el líder.

– Sensibilitat: Ser humà en el tracte amb els col·laboradors. L’educació i el sentit comú ajuden especialment en les tasques de direcció.

– Aprenentatge: Impulsar l’aprenentatge de tots els components de l’organització és una tasca indispensable.

Adaptació de la publicada a Malthus Darwin
http://www.malthusdarwin.es/HEADNEWS(17)/c_news_01.htm

 


Comentaris

Una resposta a «Elemental 8»

  1. […] 1 – ELEMENTAL 2 – ELEMENTAL 3 – ELEMENTAL 4 – ELEMENTAL 5 – ELEMENTAL 6 – ELEMENTAL 7 – ELEMENTAL 8 – ELEMENTAL 9 – ELEMENTAL 10 – ELEMENTAL […]